Thursday, May 31, 2012

Remake recept - Panna cotta sa malinama


Ove nedelje opet kuvamo nešto lepo - panna cottu, divan kremasti dezert koji možete da smućkate za pola sata. Ukrasite ga malinama, jagodama ili bilo kojim sezonskim voćem. Za one koji ne vode brigu o kalorijama, ni preliv od karamela ili čokolade neće smetati...  

Uživajte! 


Panna cotta sa malinama

Sastojci:
1 litar slatke pavlake za kuvanje, 30 ili 36% masti
100 g šećera
2 kašikice ekstrakta vanile ili štapić vanile
2 kesice želatina
90 ml hladne vode
Skuvajte pavlaku i šećer skoro do ključanja, zatim sklonite sa vatre. Sipajte extrakt vanile ili sastrugani sadržaj štapića vanile. Ostavite da stoji jedan sat. U drugu posudu sipajte 90 ml vrlo hladne vode i uspite želatin, dobro promešajte. Želatin će se brzo zgusnuti, ali ne brinite. Ostavite da stoji 5 do 10 min. Spremite 8 činijica, dobro ih nauljite iznutra. Zagrejte smesu pavlake i šećera da bude vrlo topla, ali da ne ključa, prelijte preko želatina i mešajte dok se on sasvim ne rastvori. Podelite smesu panakote u činijice. Kada se ohlade na sobnu temperaturu, stavite ih u frižider da se dobro ohlade, najbolje 3-4 sata. Pana cottu možete poslužiti u činijicama ili je izvrnuti na tanjirić. Ukrasite malinama ili nekim drugim bobičavim voćem, a za prave sladokusce, karamel je uvek dobra opcija.



Photo by Antea Arizanović 

No comments:

Post a Comment